Familiebedrijf sinds 2005

De familie Baecke runt al generaties lang een akkerbouwbedrijf in de Asseneedse polders, vlak bij de Nerderlandse grens.
In 2005 kwam daar machinehandel Bavam bij, destijds gestart als hobby.
Dat is inmiddels anders, maar toch blijft onze persoonlijke en kleinschalige aanpak onze grootste troef.

Door onze nauwe betrokkenheid bij de landbouwsector, hebben we veelal een goed inzicht in de noden van onze klanten.
Met ons landbouwbedrijf gaan we namelijk, net zoals u, constant op zoek naar manieren om onze opbrengsten te verbeteren.
Dat maakt dat we op elk moment mee zijn met de nieuwste trends binnen de sector.

Onze activiteiten zijn dan wel sterk gegroeid de voorbije jaren, maar toch ligt onze focus niet op expansie.
We willen dicht bij onze klanten staan en hechten erg veel belang aan een persoonlijke service.

Meer dan machines

Na 15 jaar evolutie is de term 'machinehandel' wat naar de achtergrond verschoven, en vind je ons gewoon als Bavam (). Zo is ook de verkoop van tractor- en machineonderdelen de laatste jaren een steeds grotere rol beginnen spelen.
Toch ligt onze specialisatie wel nog steeds in de verkoop van jong tweedehandse akkerbouwmachines. Anders dan daarover vaak gedacht wordt, doen we veel meer dan enkel kopen en verkopen. Iedere machine die bij ons aankomt, wordt grondig nagekeken en gereviseerd waar nodig. Op die manier zijn we er zeker van dat onze klanten iets kopen waar we zelf voor de volle 100% kunnen achterstaan.

We zijn eveneens dealer van een aantal solide merken, waaronder VSS, Güttler en Record trailers, maar onze samenwerkingen gaan nog verder.
Dat maakt dat we ook heel wat nieuwe machines en werktuigen kunnen aanbieden, mét adviezen die op onze eigen ervaringen berusten en aan een correcte prijs.

De sterkte van onafhankelijkheid

Door te samen te werken met fabrikanten en leveranciers waar we sterk in geloven, zijn we zeker dat we u de service kunnen bieden die u nodig heeft. Toch zorgt onze onafhankelijke positie ervoor dat we flexibel kunnen zijn in ons aanbod en vlot kunnen meedenken met u als klant.
We proberen tevens een goede band te onderhouden met ons netwerk van collega-handelaren en -dealers in de Benelux. Door onze vakkennis met elkaar te delen, komen we verder in ons gemeenschappelijke doel: onze regionale klanten zo goed mogelijk ondersteunen in hetgeen ze doen.

Bavam heeft ook een onderdelentak, die zowel offline als online actief is. Dankzij een aantal betrouwbare toeleveranciers, waaronder KRAMP, Granit en Sparex, kunnen we vrijwel elk tractor- of machineonderdeel aanbieden. Ook hier zetten we alles in het werk om u op een vakkundige manier verder te helpen. Dat uit zich ook in de tevredenheid van onze klanten: maar liefst 95% van de respondanten van onze recentste tevredenheidsenquete zou ons aanbevelen. Ook qua prijs zijn we doorgaans een stuk goedkoper dan onze collega's. (bron: tevredenheidspeiling parts, jan/21)

Wat u ook zoekt: bij ons bent u welkom met al uw vragen.
Aarzel niet om ons te contacteren.